+358452648580 jussipllnp@gmail.com

SOMATIC EXPERIENCING®

 

Somatic Experiencing on keholähtöinen traumaterapia-menetelmä, johon liittyy oleellisesti käsitys traumasta toimintahäiriönä kehon fysiologiassa. Perinteisen käsityksen sijasta, jossa ns. psyykkistä traumaa pidetään psyykkisenä sairautena tai oireyhtymänä, voidaan Somatic Experiencingin synnyn taustalla olevien evoluutio-biologisiin tieteisiin pohjautuvien näkemysten valossa perustella, että PTSD (post-traumaattinen stressihäiriö) syntyy, kun keho ei onnistu saattamaan loppuun uhkaavaksi koetussa tilanteessa käynnistettyä puolustusmekanismien toimintaa. Luonnossa vapaana elävät eläimet ”ravistelevat” traumaattisen tilanteen noin puolessa minuutissa itsestään pois. Harmiksemme meillä ihmisillä kuitenkin kognitiivinen älymme on tuonut mukanaan alttiuden pelolle, joka oleellisesti häiritsee kyseisen tapahtumasarjan loppuun viemistä kehossa.

SE:ssä pyrimme saattamaan tämän toiminnan loppuun, jonka jälkeen on traumatisoituneella henkilöllä jälleen mahdollisuus kokea elävänsä tässä hetkessä ja paikassa, kun keho ei enää elä ikään kuin menneisyydessä. Tällöin myös traumatisoineessa tilanteessa syntyneet merkitykset eri asioita kohtaan voivat alkaa muuttumaan hiljalleen ja näin ollen traumaan liittynyt psyykkinenkin kärsimys laukeamaan. Tärkeässä roolissa on kehon fyysisten tuntemusten saattaminen tietoisuuteen liiallisen järkeilyn sijasta.

Somatic Experiencing kehittänyt Peter A. Levine on saanut vaikutteita menetelmäänsä laajalti eri alueilta; mm. tutkimalla eläinten käyttäytymistä. Herra on itse ansioitunut tiedemies, jolla on Phd- tutkinnot sekä psykologiasta että biofysiikasta. Hän toimi aikansa mm. stressin vaikutuksiin erikoistuneena asiantuntijana NASA:lle. Hän on myös Ida P. Rolfin alkuperäisiä oppilaita ja Rolfingista ovatkin tulleet SE:n merkittävimmät terapeuttiset vaikutteet. Yhdysvaltojen mediassa Peter Levine oli esillä 2000- luvun alussa syyskuun 11. terrori-iskun tiimoilta, jonka yhteydessä häntä konsultoitiin paljon traumatisoituneiden selviytyjien auttamiseen liittyen.

Peter Levine on tehnyt läheistä yhteistyötä myöskin erään maailman johtaviin psykiatrisen hoitokäytännön tutkimiseen erikoistuneisiin tiedemiehiin lukeutuvan Stephen W. Porgesin kanssa jo 1970- luvulta lähtien. Stephen Porges tunnetaan eritysesti vagus-hermoteoriastaan (Polyvagal Theory), joka tukee myöskin Somatic Experiencingin periaatteita täysin.

Somatic Experiencing on Rolfingille luonteva jatke, sillä Rolfing on jo itsessään traumaresoluutioterapiaa. Trauma on alusta saakka ollut myös monien omien asiakkaideni motiivi ottaa minuun yhteyttä ja olemme työstäneet traumaa Rolfingin avulla sille ominaisesta näkökulmasta. Nykyään lähestyn traumaa kuitenkin useammalla eri tasolla soveltaen hyvin paljon Somatic Experiencingin periaatteita sekä antamalla myös varsinaisia SE -sessioita. SE tuo monipuolisemman ulottuvuuden perinteisempäänkin rolfaukseen huomioimalla ”traumamekanismien” läsnäolon ihmisessä hoitohetkellä, haluttiinpa apua saada sitten itse traumaan tai johonkin ihan muuhunkin vaivaan kuten vaikkapa fyysisiin kipuihin. Varsinaiset SE istunnot tapahtuvat lähtökohtaisesti suullisen kanssakäymisen avulla, jossa asiakasta autetaan tiedostamaan kehossa tapahtuvia ilmiöitä ja niiden yhteyttä tunnetiloihon sekä ajatuksiin.

Meidän ns. ”uhkankokemisjärjestelmämme” on aina läsnä myös hoitotilanteessa, olimme siitä tietoisia tai emme. Siitä, kuinka menettelemme suhteessa tämän järjestelmän toimintaperiaatteisiin riippuu omalta osaltaan se, kuinka hyvin asiakkaan keho (ja mieli) vastaa hoitoon. Tämä pätee aina, hoidettiinpa sitten traumaa tai jotain kehon vaivaa.

+358452648580

jussipllnp@gmail.com

Vastaanotto sijaitsee Helsingin Malmilla Terapiatila Toivossa, osoitteessa Malmin Raitti 17 A (2. kerros), 00700 Helsinki.

Rolfing/Somatic Experiencing 85€ (sis. Alv 24%).

Somatic Experiencing Skype-sessio 55€ (sis. Alv 24%)

hieronta 75€                                                                                                                                                                               

 

Hoitoihin varataan aikaa 1,5 h asiakasta kohden. Peruutus maksutta kahta päivää ennen sovittua aikaa. Edellisenä päivänä peruutetuista ajoista veloitetaan 50% sovitun hoidon hinnasta ja samana päivänä peruutetuista ajoista tai tulematta jättämisistä veloitetaan sovitun hoidon koko summa.

 

Halutessa voin matkustaa myös muualle Suomeen tekemään hoitoja. Tämä luonnollisesti edellyttää tarkoitukseen sopivan tilan käytön mahdollisuutta sekä riittävää osallistujamäärää. Etäisyys ja osallistujamäärä voivat vaikuttaa hinnoitteluun.

Rolfing & Somatic Experiencing 85€ (includes VAT- tax 24%)

Somatic Experiencing Skype-session 55€ (includes VAT- tax 24%)

massage 75€

 

Cancellation free of charge 2 days before scheduled appointment. When cancelling 1 day before the scheduled appointment, half of the price of the service in question will be charged. For cancellations on the day of the scheduled appointment or not arriving to the appointment, the total sum of the service in question will be charged.  

jussipllnp@gmail.com

+358 (0) 45 26 48 580